This website is using cookies. Learn more..
 • ganoderma ganoderma-text ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ
  ΒΟΤΑΝΟ. ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΕΔΩ
  ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ
  ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΦΥΤΟ ΠΟΥ
  ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΑΚΟΜΑ
  ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΧΡΗΣΗ
  ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ
  ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΥΤΟ-ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
  ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
 • ganoderma ΜΟΝΤΕΛΟ "ΕΝΑΣ ΔΡΑΚΟΣ" Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ
  ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΕΧΡΙ
  ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ.
 • ganoderma ΚΑΝΤΕ ΤΟ
  ΟΝΕΙΡΟ ΣΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗ DXN!
  ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ! ΓΙΝΕΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ! ΑΝΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΣΑΣ ΕΠΙΠΕΔΟ! ΦΤΑΣΤΕ ΨΗΛΑ!
video ΕΛΑΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣ!
2013 Αύγουστος
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

Εγγραφή Newsletter

Όνομα :

E-mail:

Phone:

Πληροφορίες προϊόντων
Επιχειρηματική Ευκαιρία

Type the word!

captcha
Get a new text!

Σας τηλεφωνούμε εμείς!

Αν νιώθετε ότι προτιμάτε να μιλήσετε για αυτή την επιχειρηματική ευκαιρία με εμένα ή με κάποιον από τους συνεργάτες μου, παρακαλώ
το όνομά σας:

 

Please enter your country code next to your phone number!

Τηλέφωνο:

 

Ταυτότητα Skype:

 

ή το e-mail σας:

 

and type the word!

captcha
Get a new text!

 

Αύγ

19

Καφές με γανόδερμα πλεονεκτήματα! θα αναφέρουμε μερικά από αυτά: • Είναι ο μοναδικός καφές που μπορούν να καταναλώσουν άφοβα άτομα που κάνουν ομοιοπαθητική!

19. Αύγουστος 2013 Δευτέρα

Ο Καφές με γανόδερμα της DXN, περιέχει 60% περιεκτικότητα σε πιστοποιημένο γανόδερμα!
Ένα νέο καινοτόμο προϊόν που εδώ και 3 χρόνια
κυριαρχεί στην Ελληνική αγορά.
Το γανόδερμα είναι το κορυφαίο προσαρμογόνο βότανο. Αυτό σημαίνει ότι:
Ομαλοποιεί και επαναφέρει όλες τις λειτουργίες του οργανισμού μας στα φυσιολογικά επίπεδα, λαμβάνοντας το σωστό δοσολογικό σχήμα (ανάλογα τις ανάγκες του κάθε οργανισμού).
 Καφές με γανόδερμα πλεονεκτήματα! θα αναφέρουμε μερικά από αυτά:
images54

Free Web Directory - Add Your Link
The Little Web Directory

SEO Friendly Blog Directory

DXN Facebook Share Share on Facebook

Ιούλ

17

Υγιεινα Συμπληρωματα Διατροφης με Ganoderma Lucidum

17. Ιούλιος 2013 Τετάρτη

 

 

imagesSAFGSΥγιεινα Συμπληρωματα Διατροφης με Ganoderma Lucidum

-Τρόφιμα και Ποτά
-Συμπληρώματα
-Προσωπική υγιεινή
-Καφες,κακαο,τσαι


ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ Επιχειρηματική Ευκαιρία.
Online δικτύωση
Έχουμε οργανώσει μια αποτελεσματική μέθοδο ανάπτυξης, βοηθώντας δεκάδες άτομα τα τελευταία χρόνια που ξεκινάνε, από το μηδέν. Απλά και ξεκάθαρα!
Χωρις κοστος
-Χωρις κεφαλαιο
-Χωρις ρισκο
ΜΕ ΤΗΝ DXN.ΑΠΟΚΤΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ!

Abiz Web Directory

Famous Quote Archive  Learn Dutch  Credit Card Rewards  Consolidate Student Loans  Talkmore  Free Links Direct

Free Backlinks Private Krankenversicherung Billige Kfz Versicherung

Add Link

Website Directory

Submit Website to increasing your PR, we add Website our on Free Directory by Ellys Directory

Director web

Free Article Submission Websites List high Page rank

Self Improvement from SelfGrowth.com- - SelfGrowth.com is the most complete guide to information about Self Improvement on the Internet.

ρολος

Viesearch - Life powered search

DXN Facebook Share Share on Facebook

Ιούλ

4

LING ZHI- GANODERMA LUCIDUM ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΦΑΡΜΑΚΟ Η ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ

4. Ιούλιος 2013 Πέμπτη

DD

 Το Reishi είναι ένα εδώδιμο μανιτάρι, που χρησιμοποιείται ως παραδοσιακό φάρμακο, για περισσότερα από 2000 χρόνια στην Κίνα. Το κινέζικο όνομα του Ling zhi σημαίνει πνευματική δύναμη (spiritual potency) και φύεται σε έξι διαφορετικά χρώματα κόκκινο, πράσινο, άσπρο, μαύρο, κίτρινο, και μοβ με την κόκκινη ποικιλία να είναι η πιο συχνή.
Μεγάλο σκουρόχρωμο, σκληρό, με ξυλώδη υφή και καφέ λείο περίβλημα.
Είναι ένας βασιδιομύκητας που ανήκει στην οικογένεια των polyporacea μυκήτων. Στη φύση φύεται σε πυκνά δασώδη βουνά με υψηλά ποσοστά υγρασίας και λιγοστό φως. Συναντάται σπάνια μιας και αναπτύσσεται κυρίως πάνω σε ξερούς κορμούς, νεκρών δαμασκηνιών Quercus serrata ή Pasonia δέντρα. Το άγριο Reishi είναι εξαιρετικά σπάνιο. Μόνο ένα ή δύο μανιτάρια μπορείς να συναντήσεις σ’ ένα λόφο. Παρ’ όλη την καταστροφή απ’ τα έντομα και τις καιρικές συνθήκες, η ποιότητα του άγριου Reishi είναι αδιαμφισβήτητη. Τα ξερά μανιτάρια δεν έχουν τη δυναμική όπως τα φρέσκα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κατά τη συγκομιδή του κορμού των μανιταριών η περιεκτικότητα των ενεργών συστατικών τους έχει μειωθεί. Μετά την ωρίμανση του ο φρουτώδης κορμός του μανιταριού σκληραίνει με την παρουσία φυτικών ινών, καθιστώντας τη διαδικασία της εκχύλισης δύσκολη, καθώς και την πέψη των δραστικών συστατικών. Τα σπόρια είναι μικροσκοπικών διαστάσεων, τα οποία προστατεύονται από δύο στρώματα σκληρού κυτταρικού τοιχώματος. Αυτό το κυτταρικό τοίχωμα παγιδεύει τα ενεργά συστατικά στο εσωτερικό του σπόρου, κάνοντας τον δύσπεπτο. Παρόλα που τόσο ο κορμός όσο και τα σπόρια είναι δραστικά προϊόντα, θα πρέπει να καταναλωθούν, για τους λόγους που προαναφέραμε σε μεγάλες ποσότητες για να υπάρξει ένα μικρό όφελος. Λαμβάνοντας δε υπόψη ότι το άγριο Reishi είναι αδύνατο να καλλιεργηθεί, καταλαβαίνουμε γιατί χαρακτηρίστηκε ως το φάρμακο των βασιλιάδων και ειδικότερα της δυναστείας των Μινγκ.
Η μοντέρνα βιοτεχνολογία έκανε δυνατή την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων Reishi από το γενικότερο πληθυσμό. Η ποιότητα μπορεί προσεκτικά να ελεγχθεί παρέχοντας τις καλύτερες συνθήκες και επαρκή συστατικά περαιτέρω έρευνας έδειξαν ότι η μεγαλύτερη ποσότητα των δραστικών συστατικών υπάρχουν στο μικκύλιο και ότι το τελευταίο είναι πιο εύπεπτο.
Η διαδικασία της απόσταξης μπορεί να καθοριστεί χρονικά σε συγκεκριμένο στάδιο, όταν η περιεκτικότητα του μικκυλίου σε δραστικά συστατικά είναι η μέγιστη. Χωρίς τα εμπόδια των φυτικών ινών η απόσταξη είναι πιο ολοκληρωμένη και το απόσταγμα πιο εύπεπτο. Άλλωστε οι
1
τελευταίες μελέτες σχετικά με τις θεραπευτικές ιδιότητες του Reishi αφορούν τα αποστάγματα των μικκυλίων.
2) Η δυναμική του Reishi στην αρχαία Κίνα

Στην αρχαία Κίνα το Reishi σαν φάρμακο κατείχε σημαντική θέση, ώστε η αποτελεσματικότητα του στην ιατρική να είναι καταγεγραμμένη στο πιο παλιό Κινέζικο ιατρικό εγχειρίδιο (2000 χρόνια πριν).
Το βιβλίο γνωστό στην Ιαπωνία ως «shinoh Honsokhkyo» αποτελεί το αυθεντικό εγχειρίδιο της παραδοσιακής ιατρικής επιστήμης. 365 είδη έχουν ταξινομηθεί και αναλύονται σ’ αυτό. 120 από αυτά δηλώνονται ως «ανώτερα» φάρμακα, άλλα 120 ως « μέσα» φάρμακα και τα τελευταία 125 δηλώνονται ως «ανεκτά» φάρμακα. Τα ανώτερα φάρμακα αποκαλούνται «βότανα των θεών» και χρησιμοποιούνται για μακροζωία και αιώνια νεότητα. Στα «μεσαίας» κατηγορίας φάρμακα ανήκουν αυτά που λαμβάνονται ως τονωτικά, ενώ τέλος τα φάρμακα της «ανεκτής» κατηγορίας χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία συγκεκριμένων προβλημάτων υγείας. Στο βιβλίο αναφέρεται ότι η πρόσληψη των φαρμάκων της « μεσαίας» και «ανεκτής» κατηγορίας θα πρέπει να γίνεται με μέτρο και όχι συνεχόμενα.
Σε αντίθεση με τα «ανώτερα» φάρμακα τα οποία μπορούν να προσλαμβάνονται συνεχόμενα σε οποιαδήποτε ποσότητα, χωρίς ανεπιθύμητες παρενέργειες. Απ’ τα «ανώτερα» φάρμακα τα οποία είναι καταχωρημένα στο εγχειρίδιο, το Reishi βρίσκεται στην πρώτη θέση.
Αιώνες πριν το Reishi, αναφερόταν ως το φάρμακο που μπορούσε να σου εξασφαλίσει αιώνια νεότητα και μακροζωία. Σήμερα 2000 χρόνια μετά, το Reishi στην Κίνα και σε πολλές χώρες της Ασίας αναφέρεται ως φάρμακο στη θεραπεία του καρκίνου.
Ακόμη ένας μύκητας : Tο Reishi ανήκει στα πορώδη μανιτάρια. Τα μανιτάρια είναι ο σαρκώδης καρπός και το προϊόν της αναπαραγωγής μιας ανώτερης τάξης μύκητα, κάτι σαν το μήλο που είναι ο καρπός του δέντρου μηλιά. Το πρωτογενές μανιτάρι είναι ένα εξαίρετο δίκτυο νημάτων, που ονομάζεται μικκύλιο. Το μικκύλιο είναι υπόγειο, ζει στο έδαφος, στα κούτσουρα και σε άλλα οργανικά σκουπίδια. Σε αντίθεση με τα πράσινα φυτά τα οποία παράγουν πολλά απ’ τα συστατικά τους με την φωτοσύνθεση, τα μανιτάρια παίρνουν κυρίως τα συστατικά τους από τις νεκρές οργανικές ουσίες ή το έδαφος. Τα μανιτάρια και τα μικκύλια τους είναι φυσικοί ανακυκλωτές, χωρίς αυτά η επιφάνεια του πλανήτη θα ήταν στοιβαγμένη με νεκρά, χαλασμένα υλικά. Τα μανιτάρια βγαίνουν απ’ το μικκύλιο, όταν τα κατάλληλα συστατικά έχουν συγκεντρωθεί, και οι κλιματολογικές συνθήκες είναι οι κατάλληλες. Τα μανιτάρια ελευθερώνουν τους πόρους κατά την ωρίμανση τους. Ο αέρας τα διασπείρει μακριά και όταν βρεθούν στο κατάλληλο σημείο ο κύκλος αρχίζει ξανά.
3) Οι θεραπευτικές ιδιότητες του Reishi .

Το Reishi έχει μια μακρά ιστορία όσον αφορά τις ιατρικές του ιδιότητες. Στην παραδοσιακή Κινέζικη ιατρική συστήνεται για τη θεραπεία καρδιακών παθήσεων, της αϋπνίας, της ανδρικής ανικανότητας, της κατάθλιψης, του στομαχικού έλκους. Κατά την διάρκεια των τελευταίων χρόνων έγιναν
2
πειράματα σε ζώα και κλινικά τεστ, προκειμένου τη δημιουργία πρακτικών σχετικά με το Reishi, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι ακόμη ικανοποιητικά. Η έρευνα συνεχίζεται με ένα μεγάλο αριθμό εργασιών, εξαιτίας της πολυπλοκότητας και της ιδιαιτερότητας του Reishi.
Συνοψίζοντας τις τελευταίες αναφορές βρέθηκε ότι το Reishi έχει τις παρακάτω ιδιότητες:
Α) Βελτιώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης και την στεφανιαία ανεπάρκεια.
Σε πείραμα που έγινε στο εργαστήριο επιλέχθηκαν 3 ομάδες ποντικών, στις οποίες δόθηκε ξεχωριστή δίαιτα για 4 συνεχόμενες μέρες. Η δίαιτα της ομάδας Α ήταν υψηλής περιεκτικότητας σε λίπος. Η δίαιτα της ομάδας Β ήταν υψηλής περιεκτικότητας σε λίπος και Reishi. Η ομάδα Γ, ήταν η ομάδα αναφοράς και ακολουθούσε μια ισορροπημένη δίαιτα.
Η ομάδα Α, εμφανίσθηκε με ανεβασμένα επίπεδα χοληστερίνης, τριγλυκεριδίων και πρωτεΐνης. Όλα τα μέλη της ομάδας Α έπασχαν από χοληστερίνωση (εναπόθεση χοληστερίνης στους ιστούς).
Η ομάδα Β παρουσίασε φυσιολογικές τιμές χοληστερίνης, τριγλυκεριδίων και πρωτεΐνης. Τα αποτελέσματα της ομάδας Β μας επισημαίνουν πόσο θετικός παράγοντας είναι το Reishi στη ρύθμιση της χοληστερίνωσης. Εξετάσεις των εντέρων, στα άτομα της ομάδας Β, έδειξαν ότι τα επίπεδα της GOT & GPT των λιπαρών οξέων ήταν μικρότερα των φυσιολογικών. Το Reishi ενεργοποιεί το μεταβολισμό των λιπαρών, μειώνοντας την εναπόθεση τους στα έντερα. Η λειτουργίες του σώματος επανέρχονται στο φυσιολογικό όταν η περίσσεια ενέργεια του αναβολισμού είναι ελεγχόμενη. Μετά από 2 μήνες όλα τα μέλη της ομάδας Α απέκτησαν χοληστερίνωση και λιπώδες ήπαρ, όταν χορηγήθηκε η τοξίνη του εντεροβακτηριδίου, τα ποντίκια ανέπτυξαν θρόμβωση, φλεβίτιδα και γενικευμένη αιμορραγία, με κατάληξη το θάνατο.
Στην ομάδα Β χορηγήθηκε για μια εβδομάδα Reishi και μετά τους χορηγήθηκε ενέσημα, η τοξίνη με το εντεροβακτηρίδιο. Εδώ δεν παρατηρήθηκαν θάνατοι. Είναι λοιπόν ασφαλές να συμπεράνουμε ότι το Reishi παίζει ένα ρυθμιστικό ρόλο τόσο στην θρόμβωση όσο και στην χοληστερόλη του αίματος, διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο την κυκλοφορία.
Τα παραπάνω αποδυναμώνουν το σχηματισμό λιπώδους ήπατος.
Ένα ακόμη κλινικό πείραμα, αφορούσε 10 χοληστεριναιμικούς ασθενείς. Τους χορηγήθηκαν 0,7 γρ. από τον αιθέρα του Reishi καθημερινά, προκειμένου να παρατηρήσουν τα αποτελέσματα τόσο στην πίεση του αίματος, όσο και στην χοληστερίνη ορού.
Παρατηρήθηκε τόσο η χοληστερίνη όσο και τα τριγλυκερίδια και οι πρωτεΐνες μειώθηκαν.
Παράλληλα βελτιώθηκαν η αργή κυκλοφορία, η όρεξη, η στοιφάδα, ο πονοκέφαλος κ.α.
Μετά από 2 μήνες συνεχιζόμενης χορήγησης Reishi είχαμε ένα αξιοσημείωτο αποτέλεσμα: τόνωση του αδύναμου δέρματος, οι χρωματιστές κηλίδες ξεθώριασαν, η υφή του δέρματος έγινε πιο απαλή και η γενικότερη αισθητική εικόνα ήταν πολύ πιο βελτιωμένη.
3
Η μείωση επίσης των μολύνσεων των δοντιών, των αιμορροΐδων, κ.λ.π. μας δείχνουν την αποτελεσματικότητα του Reishi στη μείωση της χοληστερίνης ορού, και στη βελτίωση της αιματικής κυκλοφορίας.
Β) Βελτιώνει την υπέρταση και υπόταση.
H μοντέρνα φαρμακευτική προβληματίσθηκε για την αποτελεσματικότητα του Reishi στη μείωση της συστολικής πίεσης, αλλά κυρίως στην αύξηση της διαστολικής, γεγονός που συνδέεται με την ομαλοποίηση της αιματικής ροής, καθώς και με την ελαστικότητα των αρτηριών.
Σ’ ένα κλινικό τεστ, συμμετείχαν ποντίκια με κληρονομικού τύπου υπέρταση και συχνά αιμορραγικά επεισόδια. Στην πρώτη ομάδα τους χορηγήθηκε Reishi (100 mg/ kg ) για 2 εβδομάδες. Στη δεύτερη ομάδα δεν τους χορηγήθηκε Reishi. Υπήρξε μια άμεση μείωση της πίεσης με την χορήγηση του Reishi, μέσα στις 5 πρώτες ώρες, η οποία στη συνέχεια σταθεροποιήθηκε και διατηρήθηκε για τις επόμενες 14 ημέρες. Η συνολική μείωση ήταν της τάξης του 20% . Η αποτελεσματικότητα του Reishi λοιπόν στον έλεγχο της υπέρτασης, καθώς επίσης και συγγενών μ’ αυτήν προβλημάτων είναι δεδομένη.
Σε παρόμοιο κλινικό τεστ, 10 ασθενής με κληρονομικότητα στην υπέρταση, σταμάτησαν τη φαρμακευτική θεραπεία τους και ξεκίνησαν να προσλαμβάνουν 3,5 gr εκχυλίσματος Reishi καθημερινά για 4 εβδομάδες. Όλες οι μετρήσεις της πίεσης του αίματος ήταν εντός φυσιολογικών ορίων, ενώ πολύ χαμηλές μετρήσεις της διαστολικής πίεσης, επανήλθαν σε φυσιολογικά επίπεδα.
Η αποτελεσματικότητα του Reishi στον έλεγχο της πίεση του αίματος οφείλεται κυρίως στα γανοδερικά οξέα B,D,F,H,K,S,Y, που περιέχει.
Γ ) Βελτιώνει την τάση των νεύρων , νεύρωση, αϋπνία.
Το Reishi συστήνεται τόσο από τους Κινέζους όσο και από τους Γιαπωνέζους βοτανολόγους ως φάρμακο για την αϋπνία , καθώς επίσης και για ένα μεγάλο αριθμό ψυχιατρικών και νευρολογικών διαταραχών.
Ασθένειες των μυών ( μυαλγίες ), ανορεξία και αδυναμία που ακολουθεί μία μακροχρόνια ίωση.
Στην Ιαπωνία το ξερό μικκύλιο του Reishi, φάνηκε ότι είναι ιδιαίτερα ευεργετικό στη θεραπεία της νεύρωσης που προκαλείται από στρες. Επίσης ασθενείς με Αλτσχαιμερ, μετά από οκτώ μήνες πρόσληψης του ξερού μικκυλίου του Reishi, παρουσίασαν σημαντική βελτίωση.
Στην Κίνα χρησιμοποιείται ως μυοχαλαρωτικό και αναλγητικό ( μείωση του πόνου). Συμπερασματικά, θα μπορούσε να ειπωθεί ότι το Reishi λειτουργεί ως μυοχαλαρωτικό, χωρίς όμως να είναι ηρεμιστικό ή υπνωτικό.
Δ) Βελτιώνει την χρόνια βρογχίτιδα και την ηπατίτιδα Β θεραπεύοντας το συκώτι.
Το Reishi συνταγογραφείται στην Κίνα ως φάρμακο για την θεραπεία της &

DXN Facebook Share Share on Facebook

Ιούν

5

ΚΑΦΕΣ ΜΕ ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ

5. Ιούνιος 2013 Τετάρτη

24_______________________________________-_ganoderma_lucidumΚΑΦΕΣ ΜΕ ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ

Η ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ!
Αλλαξε Καφε..Κερδισε Στην Υγεια!Το Ganoderma καφέ περιέχει καταπραϋντικές ουσίες που μειώνουν το στρές και μπορούν έτσι να χαρίσουν έναν ξεκούραστο βραδινό ύπνο.
Καφεϊνη. Το Ganoderma εξουδετερώνει την καφεΐνη σε κάτω από 0,005% ανά φλιτζάνι. Ένας κανονικός καφές μπορεί να περιέχει 280 mg καφεΐνης ανά φλιτζάνι. Ο καφές χωρίς καφεΐνη έχει τουλάχιστον 85mg καφεΐνης ανά φλιτζάνι.

ganoderma,ganoderma,ganoderma kafes,γανοδερμα,γανοδερμα,γανοδερμα καφες,

http://www.healthtrainingguide.com

Link Back - Get better SEO Ranking

PakRanks Web Directory

www.seodirectoryonline.org

http://www.theseowhiz.com

Riven tshirts

DXN Facebook Share Share on Facebook

Μάι

28

Tο μανιτάρι των Θεών. Το Ganoderma Lucidum

28. Μάιος 2013 Τρίτη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tο μανιτάρι των Θεών. DD

Το Ganoderma Lucidum, γνωστό στην Κίνα ως LingZhi που σημαίνει πνευματική δύναμη, είναι ένα εδώδιμο μανιτάρι γνωστό για τα θαυματουργά του οφέλη στην υγεία. Πρόκειται για έναν βασιδιομύκητα που ανήκει στην οικογένεια των polyporacea μυκήτων. Χρησιμοποιείται στην Ιαπωνία για περισσότερο από 2000 χρόνια και θεωρείται το γηραιότερο μανιτάρι που παρουσιάζει φαρμακευτικές ιδιότητες. Τα αρχαία χρόνια απευθυνόταν σε αυτοκράτορες και βασιλείς. Έχει χαρακτηριστεί ως το σπανιότερο και πιο ωφέλιμο βότανο της φύσης, ενώ βρίσκεται στην κορυφή της αρχαιότερης λίστας πάνω στην Ασιατική Βοτανική Ιατρική. 365 είδη έχουν ταξινομηθεί και αναλύονται σ’ αυτήν. 120 από αυτά δηλώνονται ως «ανώτερα» φάρμακα, άλλα 120 ως « μέσα» φάρμακα και τα τελευταία 125 δηλώνονται ως «ανεκτά» φάρμακα. Τα ανώτερα φάρμακα αποκαλούνται «βότανα των θεών» και χρησιμοποιούνται για μακροζωία και αιώνια νεότητα. Στα μεσαίας κατηγορίας φάρμακα, ανήκουν αυτά που λαμβάνονται ως τονωτικά, ενώ τέλος τα φάρμακα της ανεκτής κατηγορίας χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία συγκεκριμένων προβλημάτων υγείας. Στο βιβλίο αναφέρεται ότι η πρόσληψη των φαρμάκων της « μεσαίας» και «ανεκτής» κατηγορίας θα πρέπει να γίνεται με μέτρο και όχι συνεχόμενα, σε αντίθεση με τα «ανώτερα» φάρμακα τα οποία μπορούν να προσλαμβάνονται συνεχόμενα σε οποιαδήποτε ποσότητα, χωρίς ανεπιθύμητες παρενέργειες. Απ’ τα «ανώτερα» φάρμακα τα οποία είναι καταχωρημένα στο εγχειρίδιο, το Ganoderma Lucidum βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Αιώνες πριν αναφερόταν ως το φάρμακο που μπορούσε να σου εξασφαλίσει αιώνια νεότητα και μακροζωία. Σήμερα 2000 χρόνια μετά, το Ganoderma Lucidum στην Κίνα και σε πολλές χώρες της Ασίας αναφέρεται ως φάρμακο στη θεραπεία του καρκίνου.

Σύμφωνα με την διεθνή βιβλιογραφία παρουσιάζει τα εξής οφέλη:

1. Είναι μη τοξικό και μπορεί να χρησιμοποιείται καθημερινά χωρίς παρενέργειες.

2. Όταν χρησιμοποιείται συστηματικά, είναι δυνατόν να επαναφέρει το σώμα στη φυσική του κατάσταση, βοηθώντας όλα τα όργανα να λειτουργούν κανονικά.

3. Είναι ρυθμιστής του ανοσοποιητικού συστήματος.

Το ganoderma lucidum , ως προσαρμογόνο βότανο.

Ένα από τα μυστήρια της φύσης είναι τα προσαρμογόνα βότανα. Πρόκειται για βότανα τα οποία προσφέρουν στον οργανισμό ακριβώς αυτό που χρειάζεται τη δεδομένη στιγμή. Για παράδειγμα, ένα προσαρμογόνο κατάλληλο για την αρτηριακή πίεση, μειώνει τα επίπεδά της στους υπερτασικούς, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να αυξήσει την τιμή της σε άτομα με χαμηλή πίεση. Αντίστοιχα, ένα προσαρμογόνο που ενδείκνυται για την καταπολέμηση της χοληστερίνης, είναι ικανό να αυξήσει την ΄΄καλή΄΄ χοληστερόλη, χωρίς παράλληλη αύξηση της ΄΄κακής΄΄. Μόνο 300 βότανα έχουν αναγνωριστεί στη φύση ως προσαρμογόνα, με κορυφαίο το Ganoderma Lucidum ,  το οποίο βοηθά τόσο το ανοσοποιητικό, όσο και το νευρικό σύστημα, το καρδιαγγειακό και στην χοληστερόλη, την παχυσαρκία, το σάκχαρο, την εμμηνόπαυση και αρθρίτιδα, την υπέρταση και υπόταση, τις αλλεργίες και το άσθμα, και τέλος δυναμώνει και ενισχύει τον οργανισμό για να ανταπεξέλθει στην καθημερινότητα . Βοήθειες που αναφέρονται αναλυτικά στην διεθνή βιβλιογραφία και υποστηρίζονται με πολλές κλινικές μελέτες.

Ενεργά συστατικά.

Αποτελείται κυρίως από σύμπλεγμα υδατανθράκων (υδατοδιαλυτοί πολυσακχαρίτες), τριτερπένια, πρωτεΐνες και αμινοξέα. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι υδατοδιαλυτοί πολυσακχαρίτες και κυρίως η β-8-(1à3)-D-γλυκάνη είναι το πιο ενεργό συστατικό του, στο οποίο αποδίδονται αντικαρκινικές ιδιότητες. Οι β-γλυκάνες είναι πολυμερή της γλυκόζης, ενωμένα με β-1,3 και β-1,6 γλυκοσιδικούς δεσμούς, που φαίνεται σε in vitro πειράματα να έχουν επιδείξει ευθεία κυτταροτοξική δράση εναντίον των καρκινικών κυττάρων, ενώ σε in vivo μελέτες σε πειραματόζωα, παρουσίασαν αντικαρκινική δράση μέσω της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος (Smith et al., 2002). Μέσω της ιδιότητας τους να δεσμεύουν επικίνδυνες καρκινογόνες ουσίες, εμποδίζουν την απορρόφηση τους απ’ το λεπτό έντερο και επιταχύνουν την αποβολή τους από τον οργανισμό, προλαμβάνοντας με αυτό τον τρόπο τον καρκίνο του παχέως εντέρου.

Ένα ακόμη πολύτιμο συστατικό του είναι τα τριτερπένια, μία κατηγορία των οποίων αποτελούν τα γανοδερικά οξέα. Τα γανοδερικά οξέα μειώνουν την πίεση του αίματος καθώς και την LDL-χοληστερόλη. Μελέτες έχουν δείξει πως τα οξέα αυτά ανακουφίζουν από τις κοινές αλλεργίες, παρεμποδίζοντας την απελευθέρωση ισταμίνης, βελτιώνουν τη διαθεσιμότητα του οξυγόνου, καθώς και τη λειτουργία του ήπατος. Τα τριτερπένια είναι πολύ πικρά στη γεύση και το γεγονός αυτό χρησιμοποιείται σαν μέτρο καθορισμού της περιεκτικότητάς τους στο προϊόν.

Το Ganoderma Lucidum περιέχει ακόμα στερόλες, κουμαρίνη, μανιτόλη, αλκαλοειδή, οργανικό γερμάνιο, νουκλεοτίδια, εργοστερόλες, ολοκληρωμένα πρωτεϊνικά μόρια, ακόρεστα λιπαρά οξέα, βιταμίνες και μέταλλα.

Ένα βότανο για το νευρικό σύστημα.

Το μανιτάρι Ganoderma Lucidum προτείνεται από Κινέζους και Ιάπωνες βοτανολόγους για την αϋπνία (περιέχει έναν παράγοντα που προάγει τον ύπνο). Μακροπρόθεσμη χρήση βοηθά σημαντικά στην ομαλοποίηση των διαταραχών του ύπνου. Ακόμη, χρησιμοποιείται στην Κίνα για έναν μεγάλο αριθμό ψυχιατρικών και νευρολογικών διαταραχών, συμπεριλαμβανομένων ασθενειών των μυών, ανορεξία, καθώς και αδυναμία που ακολουθείται μετά από μεγάλης διάρκειας ασθένειες.

Στην Ιαπωνία το ξηρό μυκήλιο του Ganoderma Lucidum έχει βρεθεί ότι είναι πολύ αποτελεσματικό στη θεραπεία ενός είδους νεύρωσης που προκαλείται από περιβαλλοντικό stress. Επιπροσθέτως, σε μια 8μηνη μελέτη της ασθένειας του Alzheimer, οι ασθενείς που έπαιρναν ένα προϊόν από το μυκήλιο του Ganoderma Lucidum, παρουσίασαν σημαντική βελτίωση. Στην Κίνα το Ganoderma Lucidum χρησιμοποιείται επίσης ως αναλγητικό και ως χαλαρωτικό των μυών. Σε μία άλλη έρευνα, το Ganoderma Lucidum ανακούφισε τα συμπτώματα της ανησυχίας σε 18 από τους 20 ασθενείς μετά από 4 μήνες χρήσης. Κατέληξαν ότι περιέχει έναν καταπραϋντικό παράγοντα, αλλά δεν είναι ούτε ηρεμιστικό, ούτε υπνωτικό.

Το Ganoderma Lucidum ως καρδιοτονωτικό.

Εδώ και αιώνες, το Ganoderma Lucidum  , χρησιμοποιείται σαν καρδιοτονωτικό βότανο. Ιάπωνες επιστήμονες βρήκαν ότι χάρις στα γανοδερικά οξέα που περιέχει (τριτερπένια), μειώνει την πίεση και τη χοληστερίνη, αλλά παρεμποδίζει και την πήξη του αίματος, που είναι δυνατόν να οδηγήσει σε καρδιακό επεισόδιο. Στην πραγματικότητα τα τριτερπένια είναι τόσο σημαντικά, ώστε χρησιμοποιούνται για να καθορίζουν την ποιότητα και τη γνησιότητα του Ganoderma Lucidum.

Σε μία εξάμηνη κλινική μελέτη που έγινε σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Τόκυο, σχεδόν στο 50% από 53 υπερτασικούς ασθενείς μειώθηκε η πίεση κατά 10-19mm Hg και στο 10% κατά 20-29mm Hg, ύστερα από χρήση για 1 έως 4 μήνες.

Πρόσφατα, Ρώσοι ερευνητές έχουν δείξει ενδιαφέρον για το Ganoderma Lucidum. Βρήκαν ότι εκτός από τα καρδιαγγειακά οφέλη, παρουσιάζει σημαντική προληπτική και θεραπευτική δράση ενάντια της πλάκας, ενός είδους λίπους που αποτελείται από έναν συνδυασμό οξειδωμένης χοληστερόλης, ασβεστίου και εκφυλισμένων λευκοκυττάρων, το οποίο επικάθεται στα τοιχώματα των αρτηριών και τα φράσει.

το ganoderma lucidum κατά του καρκίνου.

Στην Ιαπωνία, ύστερα από μελέτες, οι οποίες συνεχίστηκαν και στην Κίνα και την Κορέα, αποδείχθηκε πως το Ganoderma Lucidum είναι αποτελεσματικό κατά των καρκινικών όγκων. Ο Dr Ito & o Ike Kawa (1968) πρώτοι ανέφεραν τη θετική επίδραση του Ganoderma Lucidum στην εμπόδιση της μετάστασης του καρκίνου. Σε άλλες μελέτες επιβεβαιώθηκε η ιδιότητα αυτή καθώς και η αντικαρκινική αποτελεσματικότητά του σε πειράματα σε διάφορα είδη και διαφορετικά στάδια ανάπτυξης όγκων. Αυτή η αντικαρκινική ιδιότητα έχει αποδειχθεί in vitro καθώς και σε πειράματα με ζώα. Επιπλέον, Ισραηλινοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Χάιφα ισχυρίζονται πως το Ganoderma μπορεί να θεραπεύσει τον καρκίνο του προστάτη. Συγκεκριμένα, βρήκαν πως κάποια μόριά του συμβάλλουν στην καταστολή των μηχανισμών που σχετίζονται με την ανάπτυξη του καρκίνου του προστάτη και μάλιστα επιτίθενται απευθείας στα καρκινικά κύτταρα. Όμως η έρευνα της σχέσης Ganoderma - καρκίνου είναι ακόμη σε αρχικά στάδια και δεν μας επιτρέπει να εξάγουμε τελικά συμπεράσματα. 

Παρόλα αυτά τα παρακάτω συμπεράσματα αναφέρονται στις περιπτώσεις χρησιμοποίησης του Ganoderma Lucidum σε επιθετικές μορφές καρκίνου:

1. Ενισχύει τη μεμβράνη του καρκινικού κυττάρου αποτρέποντας τη διασπορά του.

2. Αποτρέπει το σχηματισμό θρόμβων, βοηθώντας την τοπική δράση, συνδυαστικής φαρμακευτικής αγωγής. 

3. Χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα αντικαρκινικά φάρμακα και χημειοθεραπείες, προκειμένου να μειώσει τις παρενέργειες τους και να αυξήσει την αποτελεσματικότητα τους.

4. Δρα ρυθμιστικά, ομαλοποιώντας τις υπόλοιπες λειτουργίες του σώματος, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες εμφάνισης άλλων επιπλοκών.

Τα θετικά αποτελέσματα του Ganoderma Lucidum προκάλεσαν τις ανακοινώσεις μεγάλου αριθμού ερευνητικών εργασιών, κυρίως φαρμακολογικών, πολλές από τις οποίες δημοσιεύθηκαν στα πιο έγκυρα επιστημονικά περιοδικά των δυτικών χωρών (πάνω από 300 αναφορές στην British Library έγιναν τα τελευταία 2 χρόνια).

Αντιαλλεργικές-αντιφλεγμονώδεις δράσεις

Έρευνες έδειξαν ότι το εκχύλισμα του Ganoderma Lucidum μείωσε σημαντικά 4 τύπους αλλεργικών αντιδράσεων, συμπεριλαμβανομένων του άσθματος και της δερματίτιδας. Ακόμη, ερευνητές απέδειξαν πως είναι αποτελεσματικό σε προβλήματα δυσκαμψίας λαιμού-ώμων, κατά της επιπεφυκίτιδας, της βρογχίτιδας και των ρευματισμών.

Μέρος της αντιφλεγμονώδους δράσης του, ίσως οφείλεται στη δράση του κατά των ελεύθερων ριζών. Η διάσπαση των ελεύθερων ριζών υδροξυλίου είναι τόσο αποτελεσματική, που ακόμα και μετά την απορρόφηση και το μεταβολισμό του Ganoderma Lucidum, αυτή συνεχίζεται.

Βοήθεια στο ήπα και βελτίωση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα.

Το Ganoderma Lucidum χρησιμοποιείται στην Κίνα για τη θεραπεία της χρόνιας ηπατίτιδας. Σε θεραπείες που διήρκησαν από 2 έως 15 εβδομάδες, η τελική αποτελεσματικότητά του ήταν 70,7 - 98%. Κανένα όργανο δεν επωφελείται περισσότερο από το Ganoderma όσο το συκώτι, καθώς βοηθά στην αποβολή κάθε είδους τοξίνης που το επιβαρύνει. 

Βελτίωση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα. 

Έχει αποδειχθεί ότι η χορήγηση Ganoderma Lucidum, είναι αποτελεσματική στη μείωση του επιπέδου γλυκόζης στο αίμα μετά από θεραπεία 2 μηνών. Το Ganoderma θεωρείται ότι βελτιώνει την απορρόφηση της γλυκόζης μέσω της αύξησης του επιπέδου ινσουλίνης του πλάσματος. Η υπογλυκαιμική του δράση οφείλεται στη βελτίωση της απορρόφησης της γλυκόζης, μέσω της αύξησης του επιπέδου ινσουλίνης πλάσματος, καθώς και στην επιτάχυνση του μεταβολισμού της γλυκόζης που λαμβάνει χώρα όχι μόνο τους περιφερικούς ιστούς, αλλά και στο ήπαρ. 

Συνοψίζοντας τις τελευταίες αναφορές, βρέθηκε ότι το Ganoderma Lucidum έχει τις παρακάτω ιδιότητες:

-Βελτιώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης και τη στεφανιαία ανεπάρκεια

-Ρυθμίζει την υπέρταση και την υπόταση

-Καταπραΰνει την τάση των νεύρων και καταπολεμά την αϋπνία

-Βοηθά στην χρόνια βρογχίτιδα και την ηπατίτιδα Β, θεραπεύοντας το συκώτι

-Βελτιώνει τη λευκοκυτταροπενία 

-Βελτιώνει τη λειτουργία των νεφρών

-Ισχυρό αντισταμινικό και αντιαλλεργικό 

-Βελτιώνει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα

-Εμποδίζει τη μετάσταση του καρκίνου

-Βελτιώνει τα συμπτώματα της αρθρίτιδας και της εμμηνόπαυσης

-Ευεργετικό και σ’ έναν μεγάλο αριθμό άλλων αδιαθεσιών (άσθμα, υποθυρεοειδισμός κ.λ.π.)

Παρενέργειες/παράλληλη λήψη/χρόνος δράσης του ganoderma

Παρενέργειες

Σύμφωνα με τη βιβλιογραφία το Ganoderma Lucidum συμπεριλαμβάνεται στα ανώτερα φυτά. Τα ανώτερα φυτά είναι μη τοξικά και μπορούν να χρησιμοποιούνται σε μεγάλες ποσότητες, για μακρά περίοδο, χωρίς παρενέργειες. Εντούτοις, πολύ ευαίσθητα άτομα είναι δυνατόν να εμφανίσουν κάποιες παρενέργειες, όπως στομαχικές διαταραχές και ίλιγγο. Τα συμπτώματα αυτά είναι φυσιολογικά σημάδια αποτοξίνωσης και ένδειξη πως το Ganoderma Lucidum ΄΄λειτουργεί΄΄ στον οργανισμό, ενώ υποχωρούν μετά από λίγες μέρες. Λαμβάνοντας βιταμίνη C (ιπποφαές) μαζί με το Ganoderma Lucidum, οι παρενέργειες αυτές μετριάζονται. Άλλες σπάνιες επιπλοκές που έχουν αναφερθεί είναι η ζαλάδα, η ξηροστομία, η αιμορραγία μύτης, η διάρροια, το ερεθισμένο δέρμα.

 τρόπος και ηλικία λήψης

και ηλικία

Τo Ganoderma Lucidum είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής κατάλληλο για όλες τις ηλικίες. Ωστόσο, καλό θα είναι να μην το δίνουμε σε παιδιά κάτω των τριών ετών ή να συμβουλευτούμε κάποιον διαιτολόγο ή φαρμακοποιό πριν τη χρήση του, όπως είναι άλλωστε απαραίτητο να γίνεται για οποιοδήποτε συμπλήρωμα διατροφής.

Δοσολογία

Το  Ganoderma Lucidum είναι καλό να λαμβάνεται το πρωί, με άδειο στομάχι. Πίνοντας αρκετό νερό, θα είναι γρηγορότερα ορατές οι ευεργετικές επιδράσεις του, αφού θα βοηθήσει τον οργανισμό να απαλλαγεί από περιττές, τοξικές ουσίες. Τα ενεργά συστατικά του, οι β-D-γλυκάνες, είναι πολυσακχαρίτες που δύσκολα απορροφούνται από τον οργανισμό. Για το λόγο αυτό, ταυτόχρονη λήψη βιταμίνης C (ιπποφαές), συμβάλλει στην καλύτερη απορρό&

DXN Facebook Share Share on Facebook

© Copyright DXN Greece 2011